گوشه‌ای از آموزه‌های اسلام درباره معامله | تجارت براساس فضیلت گرمای عشق و همدلی با نام امام رضا (ع) در روستا‌های مشهد | توزیع ۳۰۰ بخاری و بسته معیشتی نصرپور: نشان مشهدالرضا (ع) یک برند فرهنگی و مذهبی است اعلام شرایط ثبت‌نام قطعی حج ۱۴۰۴+ جزئیات زمان مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله اعلام شد دستور جامع برای زندگی ارائه خدمت جدید به زائران روشندل در حرم امام‌رضا(ع) وقتی که عزیز است | در باب نماز اول وقت جزئیات بسته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی سفر به کربلا معیار توبه نصوح در بیان امام‌هادی(ع) به‌روزرسانی باور‌های شیعی با زیارت‌نامه | بررسی ۲ میراث زیارتی امام هادی (ع) مادر شهیدان «بابایی» دعوت حق را لبیک گفت محوریت توسعه و عمران حرم امام‌رضا(ع) با نیت نذر | نذر بیش از ۶ هزار میلیارد ریال توسط زائران رحیم پور ازغدی: بیت المقدس و مسجد الاقصی، نماد مقابله میان حق و باطل است بزرگداشت شهدای دهم دیماه و پنجمین سالگرد شهید سردار سلیمانی در مشهد برگزار شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) اعمال شب لیلة‌الرغائب + عکس و متن دعاها شبی برای رسیدن به ساحل آرزو‌ها برای پنجمین سال هجرت مردی که پهلوان نبرد‌ها بود | بوی عطری که تازه است هنوز رغبت سلیمانی؛ آرزوی شهادت عیب‌جویی ناروا در موعظه اخلاقی امام باقر (ع)
سرخط خبرها

وقتی که عزیز است | در باب نماز اول وقت

  • کد خبر: ۳۰۹۰۶۲
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۲
وقتی که عزیز است | در باب نماز اول وقت
بین‌الطلوعین در دین ما، رتبه و اعتبار خاص خودش را دارد و شب برای عابدان، مرتبه‌ای والا. حالا حساب کن که این خدا پای یکی از فریضه‌های مهمش، یعنی نماز در کار باشد.

حمیده ذاکری | شهرآرانیوز؛ در دستگاه خداوندی وقت برای خودش جایگاه ویژه‌ای دارد و ما می‌توانیم ردپای این جایگاه خاص را در اعمال و احکام دین اسلام دنبال کنیم؛ جایگاهی که هم به اوقات، وزن داده و صاحب اعتبارشان کرده و هم برای ما برنامه زندگی، درست کرده است.

روی همین حساب است که بین‌الطلوعین در دین ما، رتبه و اعتبار خاص خودش را دارد و شب برای عابدان، مرتبه‌ای والا. حالا حساب کن که این خدا پای یکی از فریضه‌های مهمش، یعنی نماز در کار باشد. مسلم است که هم برایش اوقاتی را معین می‌کند و هم برای این اوقات، رتبه و اعتباری قائل خواهد بود؛ رتبه و اعتباری که رعایت نماز اول وقت است؛ اصلی که چندی پیش رهبر معظم انقلاب نیز در پیامشان به اجلاس نماز، بر آن تأکید کردند.

هر کاری به وقتش!

همان‌طور که شرحش رفت، در آموزه‌های دین ما و آیات و روایات، به زمان و اهمیت آن در زندگی فردی، جمعی و عبادی انسان توجه شده است. امام‌صادق (ع) درباره اهمیت وقت فرموده‌اند: «هیچ چیزى عزیزتر از روح و وقت تو نیست». (لئالى‌الاخبار، ج‌یک، ص ۱۶). وقتی که ما باید برای آن برنامه داشته باشیم و با مدیریت آن و توجه به زمان مناسب انجام هرکار، از آن بهترین بهره را ببریم. بر هیچ‌کدام ما پوشیده نیست که گاه اثربخشی کارها، در گرو زمان درست انجامشان است. در این‌باره رسول خدا (ص) فرموده‌اند: «کار‌ها در گرو زمان و فرصت خاص خویش‌اند». (بحارالأنوار، ج ۷۴، ص ۱۶۶).

هر وقتی برکت خودش را دارد

با این توضیح درباره اهمیت وقت، خوب است بدانیم که در این میان اوقاتی هستند که توجه به آنها دارای اولویت است. یکی از این وقت‌ها، اوقات مربوط به نماز است. باتوجه‌به آموزه‌های دینی، اوقات نماز فرصت‌هایی است که پروردگار برای دستیابی به بهترین بهره از این عبادت، درنظر گرفته است. هرکدام از این وقت‌های تعیین‌شده با خود برکت و فرصتی را به‌همراه دارند؛ به‌طور مثال در مورد نماز ظهر از امام‌صادق (ع) نقل شده است: «به هنگام ظهر در‌های آسمان گشوده و باد‌های (رحمت) وزیده می‌شود و خداوند به مخلوقاتش نظر می‌کند» (وسائل‌الشیعه، ج‌۷، ص ۶۶).

دوست‌داشتنی‌ترین کار نزد خدا

بر همین اساس است که ائمه اطهار (ع) بر اهمیت رعایت وقت نماز و توجه به خواندن آن در ابتدای وقت تأکید کرده‌اند. پیامبر اکرم (ص) در سخنی در این‌باره فرمود‌ه‌اند: «دوست‌داشتنی‌ترین کار‌ها نزد خداوند، نماز اول وقت، سپس نیکی به پدر و مادر و سپس جهاد در راه خداست» (نهج‌الفصاحه، ح ۷۰). همان وقتی که رعایت و مراقبت از آن، به نماز نمازگزار جایگاهی ویژه می‌دهد؛ جایگاهی که درباره درک ارزش و اهمیتش امام‌صادق (ع) فرمودند: «برتری نماز اول وقت نسبت‌به آخر وقت، مانند برتری آخرت است بر دنیا» (کافی، ج‌۳، ص ۲۷۴).

مراقبتی که شیطان را می‌ترساند

برخی آیات قرآن نیز بر لزوم نماز اول وقت اشاره می‌کنند. خداوند می‌فرماید: «و بر نماز‌های خویش، مراقبت می‌کنند» (انعام، آیه ۹۲). تفسیر معروف آیه، این است که مراد از محافظت بر نماز، محافظت بر وقت نماز است.

درحقیقت با محافظت از این وقت، ما از خودمان محافظت می‌کنیم؛ آن‌چنان که رسول خدا (ص) می‌فرمایند: «تا وقتی که فرزند آدم، نمازش را به دقت و با شرایط و آداب می‌خواند، شیطان پیوسته از او در وحشت و هراس است، پس اگر نماز را ضایع کند (و در وقت مقرر آن به‌جا نیاورد)، شیطان بر او چیره می‌شود و او را در گناهان کبیره انداخته، وی را گرفتار می‌کند.» (بحارالانوار، ج۸۲، ص ۲۰۲-۳۴۳).

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->